Regio Deal

De Regio Deal is een welkom instrument om samen met het Rijk de brede welvaart in de regio te versterken. Het Rijk heeft € 7,5 miljoen toegezegd. De provincies Gelderland en Overijssel dragen samen ook ruim € 7,5 miljoen bij.

Doordat de Rijksbijdrage aanzienlijk minder is dan die we hebben gevraagd, is de regio heel selectief geweest in het toebedelen van rijksbijdragen aan projecten. Op 15 juni ’20 heeft de stuurgroep van de Regio Deal besluiten genomen over de toewijzing van de Rijksbijdrage of provinciale bijdragen naar de projecten. Op dit moment worden alle penvoerders/projectleiders geïnformeerd over wat dit betekent voor zijn/haar project.

Twee actielijnen

De stuurgroep heeft geworsteld om recht doen aan onze evenwichtige samenwerking binnen de Triple Helix en onze gezamenlijke Cleantech Agenda. De stuurgroep heeft drie actielijnen teruggebracht naar twee actielijnen om zo meer interactie tussen verschillende projecten te organiseren. Sommige projecten zijn iets afgeschaald in ambitie om de begroting passend te maken. De projecten opgenomen in de Cleantech Regio Deal dragen bij aan de realisatie van de ambitie van Cleantech Regio om de veerkracht van de regio te versterken. Dit kan alleen door een duurzame en inclusieve economische groei te bewerkstelligen met behoud van de groene leefomgeving.

Concrete doelen

Bestuurder Jeroen Joon vertelt meer over de visie van de Strategische Board op de Cleantech Regio Deal: “Deze Regio Deal is een succesvol voorbeeld hoe we onze gezamenlijke agenda vertaald hebben naar concrete doelen. Het is ook een voorbeeld van hoe we de komende jaren als Strategische Board willen samenwerken met de Rijksoverheid en de provincies Gelderland en Overijssel. We kunnen dit niet alleen.”

Blijf op de hoogte

Wilt u een uitgebreide nieuwsupdate ontvangen over de Regio Deal? Meldt u zich dan direct aan. Dan bent u als eerste op de hoogte welke projecten door zijn naar de volgende ronde en welke doelen en resultaten we met elkaar nastreven. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..