Fietsroute Deventer Zutphen

De gemeenten Deventer, Lochem en Zutphen werken samen met de provincie aan het verbeteren van de fietsverbinding Deventer, Epse, Gorssel en Zutphen.Op 23 en 30 juni en 2 juli zijn informatiebijeenkomsten over de voorkeursroute die nu op tafel ligt. 

Ook Eefde en Warnsveld zijn aangehaakt via een toevoerroute. De fietsoute Deventer, Epse, Gorssel en Zutphen is één van de drukste routes van de provincie Gelderland. Op 23 en 30 juni en 2 juli zijn in totaal acht informatiebijeenkomsten gepland om meningen en reacties te verzamelen over de voorkeursroute die nu op tafel ligt. Online reageren kan ook vanaf 19 juni via een Denkmee-kaart.

Informatiebijeenkomsten: aanmelden verplicht

Op dinsdag 23 juni en donderdag 2 juli bent u van harte welkom in Het Hart (Jolinkweg 2, Eefde) en op dinsdag 30 juni vindt de informatiebijeenkomst plaats in ´t Trefpunt (Molenweg 53-55, Gorssel). De informatiebijeenkomsten starten om 15.00 uur, 17.00 uur en 19.00 uur.
Alle informatiebijeenkomsten zijn exact hetzelfde. Iedereen kan zelf kiezen welke dag, locatie en tijdstip het beste uitkomt. Vanwege de coronamaatregelen is er ruimte voor een beperkt aantal personen. Daarom moeten bezoekers zich van tevoren aanmelden. Dit kan via www.cleantechregio.nl/vlot-en-veilig-fietsen-events. Tijdens de bijeenkomsten kunnen bezoekers de ontwerpen voor de voorkeursroute bekijken (via een speciale ‘digitale tafel’) en kan iedereen enkele leden van de projectgroep vragen stellen of aandachtspunten meegeven. Waar we benieuwd naar zijn: ziet u knelpunten? Welke oplossingen hebben uw voorkeur? Of wat kan beter?

Online reageren

Kunt u niet naar een informatiebijeenkomst komen? Ga dan naar www.vlotveiligfietsen.nl/deventerzutphen en reageer online. Vanaf 19 juni tot 27 juli is een tool beschikbaar waarmee u op de Denkmee-kaart kunt inzoomen op bepaalde locaties en specifiek bij die locatie een reactie kunt plaatsen. U kunt de projectgroep ook mailen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom willen wij de fietsroute verbeteren?

Fietsen is natuurlijk een hele schone en dus duurzame vorm van mobiliteit. Daarnaast maken steeds meer mensen gebruik van de fiets, blijven we tot een hogere leeftijd fietsen en zijn er steeds meer verschillende soorten fietsen op de markt, met verschillende snelheden. Mensen gebruiken ook sneller de fiets als het op een fietsroute lekker doorrijdt. Om deze redenen willen we onze fietsroutes waar mogelijk verbeteren. Denk aan vlak wegdek, weinig obstakels en zoveel mogelijk voorrang voor fietsers en weinig hinder van ander verkeer. We leggen fietsroutes deels aan op bestaande fietsroutes, die we slim met elkaar proberen te verbinden tot een doorlopend traject.
We hopen vooral winst te boeken op het gebied van veiligheid (bijvoorbeeld omdat we fietsers en auto’s op meer plekken beter scheiden) en snelheid. Kortom, het streven is dat veel locaties in het gebied beter en sneller bereikbaar worden per fiets. Dit in het belang van de vele scholieren die dagelijks tussen de dorpen èn tussen Deventer en Zutphen fietsen, het fietsende woon-werkverkeer, alle overige weggebruikers en natuurlijk ook de omwonenden.

Projectgroep en klankbordgroep

De projectgroep werkt samen met een klankbordgroep. Hierin zitten onder andere leden van de betrokken dorps- en wijkraden en vertegenwoordigers van de Fietsersbond, politie en Veilig Verkeer Nederland. Ook de provincie Gelderland draagt, onder andere met financiering, bij aan dit project.

Meer informatie

Op deze website leest u meer nieuws en achtergrondinformatie over de inspanningen om het fietsnetwerk in de hele Cleantech Regio te verbeteren.