Online informatiesessie over Herenboerderij Groote Modderkolk

Sinds een jaar is coöperatie Herenboerderij Groote Modderkolk in bedrijf. In plaats van rondwandelingen houdt de herenboerderij nu online informatiesessies. De volgende is op 27 mei. 

Voor iedereen die in de driehoek Apeldoorn, Arnhem, Zutphen woont, geïnteresseerd is in het Herenboeren concept of overweegt om lid te worden van de coöperatie, houdt Groote Modderkolk een informatiesessie. Hier geeft de boerderij alle informatie en kun je op een leuke manier kennismaken met het concept van de Herenboerderij.

Duurzaam bedrijf

Sinds eind mei 2019 is op het open Erf van Natuurmonumenten in Loenen Herenboerderij Groote Modderkolk in bedrijf.  Met Inmiddels 145 huishoudens uit de regio is een vliegende start gemaakt. Een Herenboerderij is een duurzaam, kleinschalig, onafhankelijk van de markt opererend coöperatief gemengd bedrijf. De Herenboerderij wordt gerund door een boerin in loondienst. De leden van de coöperatie investeren eenmalig in de oprichting van het bedrijf en delen vervolgens de kosten. Daarvoor krijgen ze groenten, fruit, aardappelen en eieren, vlees en vleeswaren van de boerderij. De coöperatie wil in 2020 uitgroeien tot maximaal 200 huishoudens die kunnen meedoen.

Online sessies

De volgende online kennissessie is op 27 mei en begint om 20:00 uur.  Zie voor meer informatie over hoe je kunt deelnemen de website van Groote Modderkolk. Aanmelden hoeft niet maar mag wel op  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..