coronaodnersteuning

energie-en-duurzaamheid.jpg

Nieuws

Online Masterclass wicked problems
Publicaties:

Download hier de gratis whitepaper Wicked Problems

Hoe ga je om met complexe vraagstukken? Stakeholders van Cleantech Regio kunnen in mei en juni gratis masterclassen volgen die Saxion ontwikkelde samen met Activity Project Management Services.

Hoe organiseer je de samenwerking die nodig is om complexe vraagstukken op te lossen? In de Cleantech Regio hebben we er nogal wat, vraagstukken die je niet zomaar opgelost krijgt en al helemaal niet in je eentje. Wicked Problems noemen we ze ook wel. Hoe organiseer je de samenwerking die nodig is om die problemen op te lossen?

Leergang Wicked Problems

Activity Project Management Services heeft samen met SAXION een leergang Wicked Problems ontwikkeld. Een deel van deze leergang is nu omgebouwd naar een digitale masterclass (podcast, webinars).  Deelname aan deze online masterclass staat open voor professionals in de Cleantech Regio die meer grip willen krijgen en houden op complexe opgaven en meer willen weten over hoe je samenwerking en leiderschap over de grenzen van je eigen organisatie (overheid, onderwijs of bedrijf) heen organiseert.

Webinars, podcast en een bijeenkomst

De masterclasses bestaan uit meerdere webinars met tussentijdse opdrachten, een voorbereidende podcast en een afsluitende, fysieke bijeenkomst wanneer dit weer mogelijk is. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Wat zijn complexe opgaven en hoe krijg ik daar grip op?
  • Waar moet ik op letten in mijn eigen organisatie als ik tussen verschillende organisaties in ga werken?
  • Waarom is leiderschap essentieel bij het aanpakken van complexe opgaven?
  • Hoe creëer ik een netwerkorganisatie?

Online aan de slag in mei en juni

20, 29 mei, 5 en 12 juni - online bijeenkomsten, aanvang 15.30 uur. De online bijeenkomsten
duren circa 1 uur. 
23 juni - afsluitende, fysieke bijeenkomst 16.00 - 18.00 uur.
Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

Whitepaper

In 2019 organiseerde de Cleantech Regio ook masterclasses rondom dit thema. Over wat complexe opgaven zijn is toen een whitepaper geschreven. Deze kun je hiernaast gratis downloaden.

Meedoen aan de online masterclasses?

Help jij de netwerksamenwerking en het netwerkleiderschap in de Cleantech Regio verstevigen, juist nu?

Aanmelden voor dit college kan door, uiterlijk 15 mei, een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., o.v.v. ‘aanmelding online masterclasses’.

Geef bij je aanmelding aan wat je functie is, bij welke organisatie je werkt en wat je uit de masterclasses hoopt te halen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, wel wordt van deelnemers verwacht dat ze het gehele traject actief meedoen.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio