Oost NL start met Corona Rebuild Program

Valt er verwachte omzet weg? Kom je in cashflow problemen? Voor bedrijven in Gelderland en Overijssel die in zwaar weer (dreigen te) komen door de Coronacrisis biedt Oost NL het Corona Rebuild Program (CRP) aan. 

In het programma krijgen de deelnemers inzicht in hun eigen situatie en de financiële mogelijkheden die er zijn om de (tijdelijke) negatieve cashflow op te vangen. Daarnaast richt Oost NL het vizier op de toekomst en helpt het Corona Rebuild Program je ontdekken welke onderdelen van je businessmodel levensvatbaar en kansrijk zijn en welke je zult moeten aanpassen om sterker uit de coronacrisis te komen. Je doorloopt het programma samen met andere ondernemers, zodat je ook van elkaar kunt leren.

Wat kun je verwachten?

Na deelname in het programma: 

  • Heb je inzicht in de beschikbare financiële noodhulp
  • Heb je inzicht in de verschillende scenario’s waarin je bedrijf moet kunnen overleven
  • Weet je hoe je risico’s kunt beperken
  • Wet je hoe je je businessmodel kunt aanpassen
  • Boek je meetbaar resultaat in je cashflow
  • Het programma: 30 dagen / 10 modules

Tien modules

Het programma bestaat uit tien modules. Vier modules vinden (online) in groepsverband plaats. De overige zes modules doorloop je op individuele basis met begeleiders van Oost NL. Daarnaast werk je aan je eigen praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module. Het programma vraagt een groot commitment van jou als ondernemer. Datzelfde commitment mag je uiteraard ook van ons verwachten. We zijn ons bewust van de urgentie. De volledige doorloop van het programma is daarom niet meer dan 30 dagen. Interesse? Lees hier meer over het Corona Rebuild Program. 

Corona-OverbruggingsLening (COL) 

Op dinsdag 7 april heeft het kabinet bekendgemaakt dat ze in eerste instantie €100 miljoen beschikbaar stelt voor overbruggingsleningen aan startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers die financieel geraakt zijn door de impact van de coronacrisis. De Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM's) gaan deze Corona-OverbruggingsLening (COL) verstrekken. Oost NL maakt op korte termijn meer bekend over de verschillende leningsvormen en de bijbehorende criteria.