coronaodnersteuning

wonen-en-leefomgeving.jpg

Nieuws

Herenboerderij de Groote Modderkolk heeft een volgende stap gemaakt in de aanleg van de herenboerderij. Recent hebben de leden van de herenboerderij onder leiding van de mensen van museumtuin 't olde Ras een gebied van ruim 1 hectare voorzien van 1300 fruitbomen.

Symbolisch heeft kartrekker van het eerste uur Johan van Riel (zie foto) de eerste boom geplant met de bats die door Herenboeren Nederland geschonken is bij de opening van de herenboerderij. Na het plaatsen van de eerste boom ging de eerste groep leden aan de slag om de bomen in de grond te zetten. In totaal zijn in twee dagen tijd  1300 fruitbomen geplaatst. 

70 verschillende soorten

De boomgaard bestaat uit maar liefst 1300 bomen en bessen van ruim 70 verschillende soorten, waaronder veel oude rassen maar ook populaire appelsoorten. In de boomgaard staan appels, peren, bessen, pruimen, kersen en enkele exoten zoals abrikozen en perziken.

Duurzaam voedsel

Sinds herenboerderij De Groote Modderkolk in april 2019 de magische grens van 100 deelnemers bereikte, heeft de coƶperatie nog een flinke groeispurt gemaakt. Inmiddels staat de teller op 153 leden. Loenen is de eerste Gelderse en na Boxtel de tweede plaats in Nederland met een herenboerderij. De deelnemers hebben allemaal geld ingelegd en betalen wekelijks een bedrag per mond voor duurzame groenten, fruit, eieren en vlees van hun eigen, maar door een professionele boerin gerunde boerderij.
Meer informatie is te vinden op grootemodderkolk.herenboeren.nl of door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio