Vorig jaar op 18 september is het officiële startsein gegeven voor NewTechPark in Apeldoorn. Recent is dit geformaliseerd door de oprichting van de vereniging NewTechPark. Pieter Mulder van Mulder Systems (foto) en Wim Hoetmer van de Veluwse Onderwijsgroep zetten hun handtekening.

Ruim 150 VMBO Scholieren volgden op Zwitsal Apeldoorn al een loopbaanoriëntatie op het gebied van bouw & constructies, 3D printen, drones, mobiliteit, recycling en duurzaamheid.

Broedplaats techniek

NewTechPark Apeldoorn is een plek waar tech-bedrijven samenwerken met onderwijs en overheid om mensen in contact te brengen met techniek. Het moet voor lange tijd de broedplaats worden van Apeldoorn én de Cleantech Regio waar techniek in brede zin tot leven komt. Ook de komende tijd worden diverse activiteiten georganiseerd als Girlsday, Technodiscovery en Week van de Techniek met de betrokkenheid van NewTechPark.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

Naast diverse activiteiten is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de organisatie, structuur en financiering. Vorige week is dit geformaliseerd door de oprichting van de vereniging NewTechPark. Wim Hoetmer van de Veluwse Onderwijsgroep en Pieter Mulder van Mulder Systems tekenden voor een langdurige commitment en samenwerking tussen Onderwijs en Bedrijfsleven in Apeldoorn en regio.

'Memorabel moment'

Wim Hoetmer 'Dit is een memorabel moment, deze samenwerking tussen Ondernemers, Onderwijs en Overheid gaat ervoor zorgen dat onze leerlingen techniek gaan beleven'. Pieter Mulder vult daarbij aan: 'Interesseren van jeugd in technisch onderwijs is investeren in de toekomst, een verantwoordelijkheid van ons allen'. Tientallen bedrijven uit de maakindustrie, techniek en IT sector hebben samen met de Apeldoornse schoolbesturen en gemeente Apeldoorn toegezegd actief mee te doen en bij te dragen. Binnenkort kunnen bedrijven en onderwijsinstellingen hun toezegging waar maken door zich aan te melden als lid.