Op 4 en 5 februari nam de Cleantech Regio deel aan de Hyvolution beurs in Parijs. Op deze beurs werden de nieuwste innovaties op het gebied van waterstof getoond door toonaangevende bedrijven als Engie, Air Liquide, Hydrogen Europe, Green Hydrogen Denmark en Toyota.

Ook Europese koploper regio's ontbraken niet op de beurs. Het evenement was gekoppeld aan een bijeenkomst van het Europese netwerk Hydrogen and Fuel Cells Smart Specialisation Platform, waarin de Cleantech Regio samenwerkt met partners uit heel Europa en de Europese Commissie om gezamenlijke doelstellingen op het gebied van waterstof te bereiken en het gebruik van waterstof door heel Europa op te schalen.

Aardgastransitie

De Cleantech Regio wil zich binnen het partnerschap met name richten op de toepassing van waterstof in de industrie, om de aardgastransitie mogelijk te maken. Daarnaast jaagt de regio kleine waterstofinitiatieven aan om het gebruik ervan in de regio een impuls te geven. Momenteel werkt de regio aan een waterstofstrategie die handvatten moet geven om de ambities te verwezenlijken.

Europa als koploper 

Tijdens de bijeenkomst in Parijs stelde Bart Biebuyck, directeur van het Hydrogen and Fuel Cells Joint Undertaking, dat de Europese regio's in het opbouwen van projecten veel ambitie moeten tonen. Volgens Biebuyck is de oprichting van het netwerk met 32 Europese regio's een stap in de goede richting, maar is het nu tijd om gezamenlijk grootschalige projecten te ontwikkelen en Europa als wereldwijde koploper op waterstof verder op de kaart te zetten. In maart praten de bestuurders van de regio hierover met hem door in Brussel.