coronaodnersteuning

wonen-en-leefomgeving.jpg

Nieuws

Epe heeft de eerste laadpaal vanuit de Veluwse groepsaankoop in gebruik genomen. Wethouder voor Recreatie & Toerisme in Epe, de heer Erik Visser, onthulde samen met de voorzitter van de VeluweAlliantie Willem Bijleveld de paal.

Sommige gemeenten in de Cleantech Regio maken ook deel uit van andere regio’s: Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde en Voorst zijn bijvoorbeeld ook actief in de regio Veluwe waar men ook de ambities nastreeft uit de VeluweAgenda. Daarbij gaat het om de goede balans tussen een goede recreatieve beleving en behoud van natuur, landschap en erfgoed. Duurzaamheid en innovatie passen daar vanzelfsprekend goed bij. Op donderdag 30 januari werd de eerste laadpaal bij bungalowpark De Rietberg in Epe in gebruik genomen. 

Recreatie ondernemers

In de zomer van 2019 zijn Veluwse ondernemers en grondeigenaren benaderd met de vraag of zij mee wilden doen met een groepsaankoop van laadpalen voor elektrische auto’s. Rond de 32 partijen hebben zich bij start aangemeld waarna is gekeken welke leverancier het beste aanbod deed om de recreatie ondernemers te ontzorgen en de laadpalen te exploiteren. Het bedrijf ParkNCharge kwam als beste uit de bus en zij zijn direct aan de slag gegaan.

Duurzaamheid Veluwe

De eerste ondernemers die zich hebben aangemeld, worden de komende maanden voorzien van laadpalen. Intussen kunnen ook andere Veluwse ondernemers zich melden en profiteren van de groepsaankoop. Er zijn standaardafspraken gemaakt om de recreatieondernemer maximaal te ontzorgen en de kosten te minimaliseren. Inzet is om de duurzaamheid op de Veluwe een impuls te geven, maar ook om de bezoekers aan de Veluwe een betere service te bieden.

Afstand arbeidsmarkt

Het bedrijf PARKnCHARGE exploiteert ruim 200 laadpalen voor bedrijven en in de publieke ruimte. Zij hebben ervaring als exploitant op het gebied van realiseren, beheren en onderhouden van de zogenaamde laadinfrastructuur. PARKnCHARGE werkt voor het plaatsen van laadpalen samen met Ecotap, een bedrijf dat werkt met medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zo wordt ook op die manier een bijdrage geleverd aan duurzaamheid.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio