coronaodnersteuning

onderwijs-en-arbeidsmarkt.jpg

Nieuws

We gaan langzaam van het gas af. Op vrijdag 6 december kun je in Deventer tijdens de voorstelling 'GAS, Levens en liefdes boven de gasbel' zien hoe de grootste gasbel van Europa de levens in Groningen heeft beïnvloed. 

De voorstelling van Toneelgroep Jan Vos in samenwerking met Het Noord Nederlands Toneel draait om de ontdekking, de hoogtijdagen en de ondergang van het grootste gasveld van Europa. Dit vormt de achtergrond van het woelige leven van drie generaties van de Groningse familie Boelens. Een ijzersterke tekst verweeft op humorvolle en inventieve wijze de maatschappelijke catastrofe met een indringend familiedrama. Herkenbaar voor iedereen, ook als je niet op een gasbel leeft. 

Epicentrum

Epicentrum van de vertelling is Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer. In de jaren zestig – als de gasbel net is ontdekt – denkt hoteleigenaar Andries een graantje mee te kunnen pikken van de aangekondigde rijkdom. Maar de hotelgasten van de NAM blijken meer geïnteresseerd in zijn dochters Bette en Aukje dan in zijn plannen. Als de jongste ongewenst zwanger raakt van een NAM-ingenieur, raken de levens van gasmannen en de hoteldochters onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

De voorstelling is in de regio alleen te zien in de Deventer Schouwburg en er zijn nog kaarten verkrijgbaar. 

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio