Nederland is circulair in 2050! Een uitdagende ambitie waar ondernemers, overheid en onderwijs hard aan werken. Om regio’s hierbij te ondersteunen, organiseert het Rijk samen met IPO, VNG en de UvW de Regiodagen CE-aanpak. Op 19 november is de Regiodag in Apeldoorn

Tijdens de Regiodagen CE-aanpak ontdek je hoe je komt tot een circulaire aanpak die werkt voor jouw gemeente of regio. Je leert meer focus aan te brengen en krijgt tools en middelen aangeboden waardoor je beter zicht krijgt op wat er op CE-gebied speelt in jouw regio. Maar ook welke rollen je kunt vervullen en wat de rol is van andere partijen binnen jouw regio. Je gaat naar huis met een persoonlijk CE-actieplan en leert de belangrijkste CE-partners in jouw regio kennen. Samen maak je de transitie naar volledige circulariteit namelijk een stuk makkelijker.

Voor wie zijn de Regiodagen CE-aanpak?

De Regiodagen zijn uitsluitend voor medewerkers van overheden die bij een gemeente werken als (beleids)medewerker, project- of programmaleider op het gebied van circulaire economie. Werk je bij een provincie, waterschap of omgevingsdienst in een vergelijkbare functie én ben je op zoek naar meer samenwerkingsmogelijkheden met gemeenten? Dan ben je ook van harte welkom!

Wat leveren de Regiodagen CE-aanpak op?

Tijdens verschillende werksessies maak je de vertaalslag naar wat je (nog meer) aan CE kunt doen binnen jouw gemeente en regio. Je gaat naar huis met een persoonlijk CE-actieplan en leert de belangrijkste CE-partners in jouw regio kennen! Zo versterk jij jouw regionale netwerk. Daarnaast krijg je handvatten aangereikt hoe je zowel intern áls extern meer draagvlak voor circulariteit kunt creëren.

Regiodag Apeldoorn op 19 november

Wil jij jouw kennis over CE verdiepen, delen én je regionale netwerk versterken? Meld je dan hier aan. De Regiodag voor Gelderland en Overijssel is op dinsdag 19 november 2019 bij CODA in Apeldoorn.