Meer dan 50% van de automobilisten staat dagelijks stil op de A50.  Dat blijkt uit een vragenlijst die Cleantech Regio kort voor de zomer lanceerde op www.eenplekombijstiltestaan.nl.  Weggebruikers kunnen hier nog tot eind oktober hun stem laten horen. 

De A50 tussen Zwolle en Apeldoorn wordt drukker en drukker. Inmiddels lieten meer dan 500 mensen hun stem horen en deelden hun ervaring. Ruim de helft heeft dagelijks last van files en opstoppingen.

Ergernissen

Met name bij de op- en afritten is sprake van groeiende opstopping met alle ergernissen van dien. Het is geen verrassing dat de meeste mensen de weg gebruiken voor woon-werkverkeer. De spits is en blijft een probleem: 40% van de gebruikers geeft dan ook aan geen alternatief te hebben. Aangedragen oplossingen lopen uiteen van het verbreden van de wegen tot het stimuleren van carpoolen en het aanleggen van een goede treinverbinding tussen Zwolle en Apeldoorn.

Onderzoek met het oog op de toekomst

De hele maand oktober is het nog mogelijk om je stem te laten horen op www.eenplekombijstiltestaan.nl. Als dank wordt onder de inzendingen een zweefvliegvlucht vanaf Teuge verloot. Het onderzoek naar het weggebruik is met name gericht op de toekomst. ‘We staan nu nog niet volledig stil, maar we moeten nu handelen om grotere problemen in de toekomst te voorkomen,' aldus wethouder Willems van de gemeente Apeldoorn. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de problematiek op de A50 te agenderen bij de verschillende betrokken overheden.