coronaodnersteuning

economie-en-innovatie.jpg

Nieuws

Regio on Tour, waarbij Cleantech Regio alle raden bezoekt van de acht deelnemende gemeenten, is in volle gang. Inmiddels zijn Lochem, Voorst, Heerde en Epe aangedaan.

‘De reacties binnen de raden zijn positief’, aldus Ineke Lijnema van Cleantech Regio. ‘Goed om met elkaar in gesprek te zijn, met uiteraard ruimte voor kritische vragen die ook zeker gesteld worden’.

Lokale pitch

Tijdens Regio on Tour vertellen zowel bestuurders van het Dagelijks Bestuur en de Strategische Board als de beide secretarissen over de regio, de gezamenlijke ambities en wat er op dit moment al gebeurt om de doelstellingen van de regio te realiseren. Op regionaal niveau, maar vooral ook lokaal. Per gemeente worden daarnaast korte pitches gehouden door initiatiefnemers en ondernemers die vertellen wat ze lokaal doen en hoe dat bijdraagt aan de regionale ambities. Waarbij het soms om projecten gaat die al gerealiseerd zijn en soms om projecten die jaren van voorbereiding vragen.

What’s in it for me?

Wat betekent de regionale samenwerking binnen Cleantech Regio, welke resultaten zijn bereikt en vooral: wat levert de regionale samenwerking per gemeente nou daadwerkelijk op? Op deze drie cruciale vragen wordt tijdens Regio on Tour een zo goed mogelijk antwoord gegeven. Tegelijkertijd wordt de vraag aan de raden gesteld wat hun bijdrage is aan de regionale samenwerking. Per slot van rekening ligt het succes van regionale samenwerking in commitment van alle partijen, ieder vanuit eigen rol en verantwoordelijkheid.

Op locatie

Regio on Tour wordt gehouden op het gemeentehuis óf op locatie. Zo is voor de bijeenkomst in Heerde gekozen voor het terrein van V/d Most die met Hegin een (rest)warmenet wil beginnen en bezochten de raadsleden in Voorst boerderij De Kolke die actief is in korte-keten-samenwerking. In Lochem is gekozen voor de pas gerenoveerde ondernemersvilla Villa Lochem en in Epe spraken een groot aantal lokale ondernemers over hun initiatief in de raadszaal van het gemeentehuis. Vanavond, donderdag 26 september, is het de beurt aan Apeldoorn en gaan de raadsleden op bezoek bij WEEE.nl waar jaarlijks 5.000 ton aan elektronica-afval binnenkomt. De komende weken is Regio on Tour nog in Deventer (2-10), Brummen (11-10) en Zutphen (18-11).

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio