Op 6 november is de Dag van Gelderland. Centraal staan de thema’s energietransitie, biodiversiteit en het vestigingsklimaat in Gelderland. Praat ook mee en kom naar Orpheus in Apeldoorn.

De Dag van Gelderland is een dag met inspirerende sprekens en excursies. Te gast zijn onder meer wereldreizigster Manon Ossevoort die op een tractor naar de Zuidpool reed. Wat bracht dat haar? En filosoof Ad Verbrugge bespreekt de vraag: wat betekent het om samen invulling te geven aan een samenleving?

Brug slaan

Tussendoor slaat architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade een brug tussen de drie onderwerpen energietransitie, biodiversiteit en het vestigingsklimaat. Als curator van het middagprogramma neemt hij bezoekers mee in zijn kijk op deze onderwerpen en het vinden van balans tussen natuur en landbouw, voedselzekerheid en behoud van biodiversiteit.

Excursie Living Lab

De Dag van Gelderland begint echter met verschillende excursies en workshops op locatie. Zo staat onder meer een wandeling over Campus Woudhuis op het programma waar je onder meer een Living Lab bezoekt. Ook een bezoek aan Foodvalley, de Heerenboerderij of het grootschalige project Eerbeek-Loenen is mogelijk. Ook kun je het onderstation van Alliander, een plek die normaal niet toegankelijk is, te bezoeken. 

Voor een breed publiek

De Provincie Gelderland organiseert de Dag van Gelderland jaarlijks voor een breed publiek. Iedereen uit het Gelderse bedrijfsleven, het onderwijs of een landbouworganisatie is van harte welkom. Net als deelnemers vanuit bewonersinitiatieven, de woningsector, milieuorganisaties, ngo’s en zorg-, welzijns- en sportinstellingen uit. De Dag van Gelderland is een mooie gelegenheid om uw netwerk te verbreden! Nieuwsgierig? Op de website Dag van Gelderland is meer informatie te vinden over het congres en kun je je ook inschrijven.