Kan jij ons helpen onze kennis en inhoud (online) de regio in te brengen?

In de communicatieaanpak van programma Slimme en Schone Mobiliteit draait alles om verbinding en dialoog. We sluiten met onze communicatiemiddelen, -uitingen en -acties aan bij de inhoud van het programma en kijken dus breder dan bereikbaarheid alleen. Bij de mobiliteitsafweging die mensen maken spelen duurzaamheid, leefbaarheid en vitaliteit een steeds grotere rol. Tegelijkertijd willen bewoners, forenzen, werkgevers en ondernemers geïnformeerd worden over of zelf betrokken worden bij nieuwe mobiliteitsoplossingen.
Duurzame gedragsverandering is het uitgangspunt van de communicatie. Met aantrekkelijke initiatieven en innovatieve oplossingen, variërend van kortings- en probeeracties tot de inzet van ambassadeurs proberen we de intrinsieke motivatie van reizigers aan te boren en zo een blijvende gedragsverandering te realiseren.

De stage: wat ga je doen bij ons?

Voor Slim en Schoon Reizen zijn wij op zoek naar een talentvolle stagiaire die voor minimaal 5 maanden onze afdeling wil ondersteunen. De functie is veelzijdig, creatief, afwisselend en leerzaam:

Klanten beter in beeld brengen
Vanuit het programma is er veel contact en afstemming met het bedrijfsleven. Een goed systeem om afspraken en opvolg-acties vast te leggen is daarom welkom, zodat we van elkaar weten wie, wanneer met wie gesproken heeft etc. Dit verbetert het oppakken van nieuwe kansen en zorgt er voor dat we groei/ontwikkeling veel beter kunt monitoren, analyseren en bijsturen.
Op dit moment is dit vrij basic georganiseerd. Tijdens de stage periode houd jij je bezig met het optimaliseren van de klantrelaties. Hiervoor onderzoek je welke ondersteunende applicatie het meest geschikt is. Daarvoor moeten de behoeften in kaart worden gebracht, rekening houdend met een aantal factoren als de werkwijze en de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, het aantal gebruikers en kosten.

Websites vernieuwen
We richten ons nadrukkelijk op de verschillende doelgroepen en hun informatie- en communicatiebehoefte. Met de websites slimschoonreizen.nl en vlotveiligfietsen.nl bieden we betrokkenen een platform om informatie te halen, ervaringen te delen en inspiratie op te doen. Sinds juli 2018 draait het nieuwe programma Slimme en Schone Mobiliteit op volle toeren. De content van de oude websites zijn op hoofdlijnen overgezet, maar veel content is verouderd. Aan jou de taak om samen met de strategische communicatieadviseur en projectleiders beide websites te vernieuwen;
• je denkt mee welke informatie we delen en ‘triggeren, en vooral ook met welke ‘toon’ we deze plaatsen,
• je geeft bestaande webteksten een creatieve boost en maakt ze lekker leesbaar.
• Je helpt mee een content kalender op te zetten. Je denkt mee over welk structuur en vorm het best voor het project Vlot en Veilig fietsen werkt.

Evenementen (groot en klein)
Daarnaast ben je direct betrokken bij diverse projecten en help je mee aan het organiseren van evenementen of bijeenkomsten voor inwoners. Je ondersteunt bij de productie van evenementen (groot en klein) en werkt mee op alle facetten van events/bijeenkomsten, brainstormsessies tot evaluatie.
Hier schrijf je informatieve, pakkende verhalen over, je schiet foto’s, maakt filmpjes en quotes en verwerkt dit op onze website, onze social media kanalen en nieuwbrieven.

Waar kom je te werken? Bij Cleantech Regio

Samen naar een schone toekomst. Daar koersen wij op in de Cleantech Regio. De gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen werken met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een energieneutrale en duurzame economie en samenleving. Economie en ecologie gaan hand in hand. Kijk hier https://www.youtube.com/watch?v=6u_77Vn8i6s en dan weet je in drie minuten wat we waarom doen.

Wat wij vragen?
• Je staat ingeschreven bij een HBO- of Universitaire opleiding
• Je hebt affiniteit met gedragsveranderingen, campagnes en mobiliteitsvraagstukken;
• Je kunt goed plannen en organiseren;
• Je bent in het bezit van een eigen laptop;
• Je spreekt en schrijft foutloos Nederlands;
• Je bent communicatief vaardig;
• Op woensdag en donderdag is je standplaats Twello;
• Je bent bij voorkeur beschikbaar per september 2019 voor minimaal 5 maanden.

Wat bieden we je?
• Je werkt in een klein, hardwerkend team. We doen bijna alles zelf, waardoor jij als stagiair veel kunt leren. Je draait mee met communicatieteam en programmateam.
• Je vergroot je netwerk, want je komt met collega’s in contact die vanuit verschillende gemeenten en organisaties bij Cleantech werken.
• Je werkt gedeeltelijk op flexibele basis.
• Je leert werken met joomla (CMS)
• De mogelijkheid om te werken bij een betrokken organisatie met een boeiend en afwisselend werkterrein.
• We zijn bezig met grote ontwikkelingen rondom duurzaamheid en de samenleving. Jouw bijdrage doet ertoe.

De stagevergoeding bedraagt €400 per maand. We gaan er vanuit dat je in het bezit bent van een Studenten OV jaarkaart.

Dit is handig om te weten
Voor meer informatie over de stageopdracht kun je contact opnemen met Tanneke Veerman via telefoonnummer 06 38 68 30 76

Interesse?
Schrijf een korte, heldere en eerlijke motivatie, aangevuld met een beknopt CV, zodat we direct weten met wie we te maken hebben.
Je motivatie kan je tot 24 juli, 12:00 uur indienen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij beoordelen alle aanvragen en laten uiterlijk vrijdag 26 juli weten welke mogelijkheden er voor jou zijn. Bij een goede match, vindt op woensdag 31 juli 2019 een kennismakingsgesprek.