• Samen naar een
    schone toekomst

Kalender

Lunchen met nieuwe energie

Van 12 april 2023 12:00 tot 12 april 2023 13:00
Bij Online

Het Supportteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan ze 'Lunchen met Nieuwe Energie'. Hiermee verbinden ze bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema's en leggen ze de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

Op 12 april wordt er geluncht met Jos Cozijnsen, jurist en carbon specialist bij Climate Neutral Group. Hij is expert op het gebied van de CO2-markt en emissierechten.

De CO2-markt
Eén van de doelen uit het Klimaatakkoord is het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49% in 2030. Handel in CO2-rechten moet helpen om dit voor elkaar te krijgen. De CO2-markt, waar deze rechten worden verhandeld, is een instrument om deze ambitieuze klimaatdoelen op een betaalbare manier te bereiken. Maar hoe werkt die CO2-markt precies? Welke markten zijn er? En wat levert het ons op? Op deze vragen gaat Jos Cozijnsen antwoord geven tijdens deze lunchsessie. 
Daarnaast gaat hij meer vertellen over de mogelijkheden die het compenseren van CO2-uitstoot biedt. Zo kunnen organisaties zogenoemde 'carbon credits' ontvangen voor het hernatten van veenweide of de inzet van biogas. Ook kunnen kleine bedrijven CO2-waarde creëren in hun eigen toeleveringsketen (insetting).

PROGRAMMA 12 APRIL
12.00: Welkom door Jesse Zwiers, coördinator Supportteam
12.10: Jos Cozijnsen: de werking van de CO2-markt
12:40: Vragen en discussie
13.00: Einde

AANMELDEN