• Samen naar een
    schone toekomst

Kalender

Kennis- en netwerksessie E-waste bestaat niet

Van 07 februari 2023 09:00 tot 07 februari 2023 12:00
Bij Newtech Park, Zwitsalterrein Apeldoorn

Tijdens een interactieve ochtend duiken we in het waarom en hoe van het tegengaan van e-waste. We onderzoeken wat er nodig is in de regio om zoveel mogelijk impact te maken met deze waardevolle grondstofstroom!


Elektronica is de snelt groeiende afvalstroom ter wereld. Om e-waste tegen te gaan is het belangrijk om het hergebruikpercentage van de ingezamelde elektronische producten flink op te schroeven! Dit is waar de E-novation hub, een samenwerkingsverband in de Cleantech Regio, zich op focust. Het is dé plek waar we kennis en ervaring gaan opdoen met het veilig testen, repareren en certificeren van ingeleverde elektronische apparaten en onderdelen.

Tijdens de interactieve ochtend duiken we in het waarom, hoe en wat van het tegengaan van e-waste waarin de focus ligt op het demonteren en repareren van apparaten. Je krijgt inzicht in welke onderdelen van stofzuigers en flatscreens juist wel of niet reparabel of verkoopbaar zijn door een interactieve workshop van studenten. Frank Stiksma, hoofdonderzoeker Circulaire Economie bij Saxion, deelt resultaten van zijn onderzoek naar het ontwikkelen van een digitaal product paspoort gelieerd aan het innameproces. Aansluitend gaan we in een panelgesprek met verschillende partners van de E-novation Hub, van kringloopwinkel tot gemeente, onderzoeken wat en wie er nodig is om zoveel mogelijk impact te maken in de regio met deze waardevolle grondstofstroom.

Meld je hier aan.