• Samen naar een
    schone toekomst

Kalender

Lezing: Technologie in het belang van duurzaam leven en verbinding

Van 26 oktober 2022 19:30 tot 26 oktober 2022 22:00
Bij Bibliotheek Deventer

Toen Daan Weddepohl de website Peerby opzette, een site waarmee consumenten spullen kunnen lenen van anderen in de buurt, bleek dit ook voor meer verbinding in de buurt te zorgen. Tijdens deze lezing leer je meer over de deel- en circulaire economie en hoe technologie kan helpen om duurzamer en socialer te leven.

Technologie is overal om ons heen. Het verandert ons leven. Het verandert ons werk, de samenleving en de rol die wij als mensen innemen in dit geheel. Technologie biedt enorm veel kansen en heeft veel voordelen. Welvaart, efficiency, inzichten, welzijn, gemak, comfort en verbeteringen op ieder denkbaar vlak van onze samenleving. Technologie zorgt ook dat wij als mensen veranderen. Niet alleen omdat we steeds meer overlaten aan slimme software, maar het verandert ook hoe we met elkaar omgaan. Waarom wordt er zoveel over kunstmatige intelligentie gesproken? Wat zijn de mogelijke nadelen en risico’s? Wat is impact van kunstmatige intelligentie op de samenleving?

In Overijssel startte op 15 september de AI Parade, een landelijke ‘parade’ van activiteiten over Kunstmatige Intelligentie. Hij toert door heel Nederland, telkens een andere provincie waarbij de activiteiten plaatsvinden in de bibliotheken. De Bibliotheek Deventer doet daaraan mee om inwoners meer te leren over de digitaliserende wereld. 

Aanmelden
Deze avond wordt verzorgd met medewerking van het Duurzaamheidscentrum Deventer. 
Aanmelden (gratis) is gewenst via de agenda van de bibliotheek.