Zo’n 60% van het energieverbruik van de Nederlandse economie komt voor rekening van industrieterreinen. Een logische plek om de energietransitie op te richten, toch? Maar hoe pak je dat aan en welke technieken zijn geschikt? KIVI Regio Oost en Fieldlab Energy4Business houden op donderdag 10 maart een bijeenkomst over dit thema.
Hoe logisch het misschien ook is om op industrieterreinen de energietransitie op te richten, eenvoudig is het in ieder geval niet. Verschillende bedrijven, verschillende energiebehoeften, verschillende eigendomsverhoudingen, verschillende technologische ontwikkelingen en dat alles staat niet bepaald stil …
Tegelijkertijd is een industriegebied een lekker overzichtelijk ‘gebied’, waarin een bepaalde energiebehoefte bestaat en waarvoor verschillende bronnen kunnen worden gebruikt, elk met haar eigen kansen en beperkingen. Zowel besparing, opwek, opslag, distributie en transformatie zijn daarbij mogelijkheden, die individueel en/of collectief kunnen worden opgepakt. Combinaties van alle technologieën bieden vervolgens weer extra meerwaarde, waardoor de som toch weer moeilijk wordt...
In oktober 2021 is het Fieldlab Energy4Business van Saxion van start gegaan. De afgelopen maanden heeft het Fieldlab een vliegende start gemaakt en er beginnen volgende maand zelfs tien projecten bij negen verschillende organisaties. De komende maanden komen er dan ook een hoop activiteiten aan. Ben je benieuwd naar de huidige stand der techniek? En naar voorbeelden van de manier waarop dat momenteel wordt aangepakt? Schuif dan aan bij het eerste event op donderdag 10 maart in het Ketelhuis in Deventer. Het programma ziet er als volgt uit:
- Vincent Kamphuis Msc, Researcher and energy-modeler bij TNO
- Egbert Griffioen BSc, Owner and Business developer bij GeoApps Deventer
- Paul Bodewitz EMFC RC, CFO bij CCS Energie Advies Deventer
De bijeenkomst wordt georganiseerd door KIVI Regio Oost en het Regio Deal-project Fieldlab Energy4Business waar Saxion penvoerder van is. Deelname is gratis voor KIVI leden, voor medewerkers/partners van Saxion en Fieldlab en voor studenten; anderen betalen 25 Euro. Er is plaats voor maximaal 50 personen en aanmelden kan hier!