• Samen naar een
    schone toekomst

Kalender

Agro Innovatie Event 2021

Van 24 november 2021 20:00 tot 24 november 2021 21:00
Bij Online
Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen vindt het Agro Innovatie Event 2021 dit jaar digitaal plaats. 
Het programma staat volledig in het teken van vernieuwingen in de agro sector. Ondernemers uit de Cleantech Regio, de Achterhoek en de Liemers delen hoe hun ideeën zich ontkiemen tot innovaties en werkbare bedrijfsmodellen. Dit digitale innovatie event is interactief, je kunt meepraten en via whatsapp vragen stellen aan de ondernemers!
 

Op het programma staat:

 

Snoeihout met meer waarde
Bij verbranden van snoeihout komt veel fijnstof vrij en gaat de vastgelegde CO2 verloren. Kan het duurzamer? Hoe kunnen we  snoeihout hergebruiken en tot waarde te brengen? Evert Jan Wijers van agrarische natuurvereniging Veluwe IJssel Zoom (VIJZ) deelt zijn ideeën.
 
Kringlopen sluiten in de Cleantech Regio
Sjoerd Elgersma van Loonbedrijf Hofmeijer uit Voorst presenteert zijn plan voor meer veevoer uit de eigen regio.  Minder soja import, grotere grondgebondenheid, een bijdrage aan landschap en biodiversiteit en een toekomstbestendig verdienmodel voor boer, loonwerker en voerfabrikant zijn de doelen. 
 
Enkeerd 2.0
Een innovatieve manier om de teeltlaag van het land te verdiepen voor meer organische stof, meer koolstofvastlegging en een beter watervasthoudend vermogen van de bodem. Melkveehouder Pieter Brouwer uit Tonden deelt zijn plan.
 
De Pantry
Een onbemande streekwinkel in kleine kernen om de dagelijkse boodschappen te doen. Een initiatief van Lukas Lagerweij met lokale producten, geleverd en gedragen door boeren uit de buurt. De eerste Pantry is onlangs in Wilp (Gld) geopend.
 
Dit digitale Innovatie Event is interactief; je kunt meepraten en via WhatsApp vragen stellen aan de ondernemers.

Wil je er online bij zijn? Aanmelden kan hier