• Samen naar een
    schone toekomst

Kalender

World Cleanup Day 2021

Op 18 september 2021
Bij Wereldwijd

Op zaterdag 18 september is het World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geeft Nederland samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! Ook in de Cleantech regio hebben verschillende organisaties zich al aangemeld met een opruimactie.


In Nederland wordt deze dag georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Deze club vraagt sinds de oprichting in 2011 met succes aandacht voor het plasticprobleem. Tijdens World Cleanup Day is het doel zoveel mogelijk (plastic)afval op te rapen, maar ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

20 miljoen vrijwilligers

Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii door 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. Een ongekend succes! De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig; de productie van plastic neemt nog elk jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in onze rivieren en zeeën.

Iedereen kan meedoen

Iedereen kan meedoen aan World Cleanup Day. Op de website van World Cleanup Day staat een aanmeldkaart waar je alle opruimacties ziet staan die zijn aangemeld. Je kan je aansluiten bij organisaties, actiegroepen, wijken of buurten. Jezelf aanmelden met een groep collega’s, vrienden, studiegenoten kan uiteraard ook.

Kijk op World Cleanup Day voor meer informatie.