• Samen naar een
    schone toekomst

Kalender

Uitreiking Jan Terlouw Innovatieprijs 2021

Op 08 oktober 2021
Bij Online

De Jan Terlouw Innovatieprijs is voor de meest innovatieve en duurzaamste ondernemer van Oost-Nederland. Met de Jan Terlouw Innovatieprijs stimuleert Kiemt ondernemers met innovaties die een duurzame impact maken op de maatschappij. 

 Jan Terlouw

Jan Terlouw (89) is voormalig kamerlid voor D66 en minister van economische zaken. Ook schreef hij tientallen boeken waaronder de verfilmde kinderboeken Oorlogswinter en Koning van Katoren. Daarnaast gaf hij, ter ere van zijn 85e verjaardag, op 1 december 2016 een iconische speech in De Wereld Draait Door over de noodzaak van een duurzamere wereld waarin hij het ‘touwtje uit de deur’ aanhaalde als metafoor voor onderling vertrouwen. Terlouw woont in de Cleantech Regio. 

De prijzen

De Jan Terlouw Innovatieprijs bestaat uit twee onderdelen, een hoofdprijs en een ambitieprijs. De criteria bepalen voor welke prijs jouw innovatie in aanmerking komt. 

  • De hoofdprijs, 10.000 euro prijzengeld, een jaar Kiemt participantschap en ruime media-aandacht. 
  • De ambitieprijs, 5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt ter waarde van 5000 euro en een jaar Kiemt netwerkpartnerschap. 

Aanmelden

Op vrijdag 8 oktober wordt de prijs officieel uitgereikt op het innovatieve congrestival The Future of Us