• Samen naar een
    schone toekomst

Kalender

Opening waterstofdemowoning

Van 27 mei 2021 11:00 tot 27 mei 2021 12:30
Bij Online

Waterstof is één van de alternatieven voor aardgas en het biedt volop kansen voor een efficiëntere, schonere en duurzame toekomst. Daarom openen Kiwa en Alliander op donderdag 27 mei, tussen 11:00 en 12:30 uur, in Apeldoorn de eerste waterstofdemowoning van Nederland.

De waterstofdemowoning is een als woonhuis ingerichte demo- en opleidingslocatie. Vakmensen kunnen hier leren hoe ze de bestaande aardgasvoorziening in woonwijken geschikt kunnen maken voor waterstof. Daarnaast wordt de locatie gebruikt voor demo’s, meetings en events voor bewoners, overheden en bedrijven. Met de waterstofdemowoning laten zij zien dat waterstof in de gebouwde omgeving uitstekend als brandstof is te gebruiken: een grote stap in de energietransitie!

Host Annemarie Brüning opent het programma waarna de officiële openingshandeling wordt verricht door Daan Schut (CTO Alliander) en Paul Hesselink (CEO Kiwa). Daarna krijg je een rondleiding door de unieke demowoning.

Het programma wordt vervolgd met een paneldiscussie over de rol van waterstof in de energietransitie: Welke rol speelt waterstof in de verduurzaming van de gebouwde omgeving? Panelleden zijn Daan Schut, Paul Hesselink, Nils Rosmuller (Instituut Fysieke Veiligheid) en Jeroen Joon (Wethouder gemeente Apeldoorn). Tot slot krijg je de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan inhoudelijke energietransitie experts Sjoerd Delnooz (Kiwa) en Bart Vogelzang (Alliander).

 Agenda

• Van 11:00 tot 12:30uur
• Officiële opening demowoning
• Rondleiding demowoning door installateurs Kimenai en Alliander
• Paneldiscussie over de rol van waterstof in de energietransitie: Welke rol speelt waterstof in de verduurzaming van de gebouwde omgeving?

Meld je hier aan voor dit webinar.