onderwijs-en-arbeidsmarkt.jpg

Kalender

Ontmoet Duitse en Belgische organisaties actief in circulaire economie

Van 14 maart 2019 09:30 tot 14 maart 2019 16:30
Bij Cleantech Regio

European Neighboring Countries Circular Economy Day

Ontmoet Belgische, Nederlandse, Duitse en regionale bedrijven en onderwijsinstellingen op het gebied van circulaire economie
Ben je actief op het gebied van Circulaire Economy of recycling? Wil je je regionale en internationale netwerk vergroten? Kom dan op 14 maart naar de European Neigboring Countries Circular Economy Day. Op deze dag bezoekt een delegatie van Duitse bedrijven uit het Ruhrgebied en een groep Waalse bedrijven de Clean Tech Regio en de regio Arnhem en Nijmegen in Gelderland. Er is volop gelegenheid tot bedrijfsmatchmaking op het gebied van circulariteit en recycling.
Deze dag is bij uitstek interessant voor bedrijven die zich bezighouden met sloop- en bouwafval, plastic, organisch afval, valorisatie van batterijen, en afvalscheiding. Maar ook voor kennis- en overheidsinstellingen. 

Conceptprogramma
09:00u – 10.00u: Opening en introductie. Locatie: Zwitsal terrein Apeldoorn.
10:00u – 12.00u: Workshops en matchmaking.
12:00u – 13.00u: Netwerklunch
13.00u – 14.00u: Bedrijfsbezoek eerste 3D- betongeprinte gebouw van Europa (onder voorbehoud)
14:00u – 15:00u: Bus naar Arnhem en Nijmegen
14:00u – 16:00u: Bedrijfsbezoek en workshop Save Plastics
16:00u – 18:00u: Campustour Industriepark Kleefse Waard
18:00u – 19.00u: Afsluitende netwerkborrel

Aanmelden

Meld je aan. Meld je aan. Let op, geef daarbij aan bij welke dagdelen u aanwezig wilt zijn. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Workshops

Workshop 1: SIGMA Industriële symbiose
Industriële symbiose is een vorm van bemiddeling om bedrijven samen te brengen en wegen te vinden om het gebruik van afval van de ene grondstof voor de ander in te zetten.

Workshop 2: Europese financiering
In deze workshop worden de mogelijkheden verkend van samenwerking in een triple helix constructie en deelname in verschillende internationale projecten. Toegespitst op kansen in de toekomst en aankomende calls.

 

Het programma wordt georganiseerd vanuit de Cleantech Regio en GO4EXPORT, het handelsbevorderingsprogramma van Oost NL, in samenwerking met Greentech Ruhr, GreenWin, Kiemt, Circles en Metropole Ruhr Business.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio