• Samen naar een
    schone toekomst

Kalender

Lunchen met nieuwe energie

Van 14 april 2021 12:00 tot 14 april 2021 13:00
Bij Online

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema's en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.


De energietransitie is een complexe opgave, waarbij voor het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord, innovatieve energieontwikkelingen onmisbaar zijn.

Op 14 april gaat het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel lunchen met André Haverkort, en Ralph Plantagie, beiden werkzaam bij de InnovatieHub van Nefit-Bosch en dagelijks bezig met de ontwikkeling van warmtepompen.

Via de media bereikt het Startteam soms zorgwekkende verhalen over het gebruik van warmtepompen. Wat is hiervan waar en waarom wordt er dan zo’n grote rol voor warmtepompen voorzien in de plannen van de regionale energiestrategie?

Tijdens de lunchsessie nemen Ralph en André ons mee in de wijze waarop de industrie probeert in te spelen op de uitdagingen die de bewoner en de installateur ervaren met de overgang naar een nieuw type warmtebron voor het huis. Want een warmtepomp kan wel degelijk prettig, zorgeloos en duurzaam wooncomfort leveren.

Programma

12.00: Welkom door Mira Hamraoui, coördinator Startteam
12.05: Nieuws vanuit het Startteam, Jaap de Boer
12.10: André Haverkort en Ralph Plantagie, Nefit-Bosch: hoera of help: ik krijg een warmtepomp!
12.35: Vragen en discussie
13.00: Einde

Meld je hier aan voor de lunch. 

Wat doet het startteam?

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel helpt bedenkers, ontwikkelaars, producenten en toepassers van energie-innovaties, die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie met innovaties voor de gebouwde omgeving, het MKB en de industrie. Daarnaast zijn energie-innovaties en initiatieven gericht op het reduceren van de CO2 uitstoot in het algemeen zijn ook van harte welkom voor ondersteuning van het Startteam.