economie-en-innovatie.jpg

Agenda

De ontbijtexcursies waren de vorige edities van Cleantech Tomorrow een groot succes. Daarom bieden we je ook dit jaar weer de gelegenheid om, voor aanvang van het congres, een ontbijtexcursie te maken.

De ontbijtexcursies vinden plaats op diverse plaatsen in de Cleantech Regio,. Je gaat per eigen vervoer en wordt om 07.30 uur bij het bedrijf ontvangen met een lekker ontbijt. Aansluitend volgt de presentatie. Je vertrekt om 09.15 uur per eigen vervoer naar de congreslocatie sporthal ‘De Bhoele’ in Eerbeek. De keuzes zijn als volgt:

1. Afronding succesvol Sectorplan Samen werk maken van werk

Tijdens deze ontbijtsessie worden de successen van het gezamenlijk uitgevoerde sectorplan ‘Samen werk maken van werk’ gedeeld en staan we stil bij de opbrengsten voor alle betrokken partijen. Daarnaast willen we vooral met jou in gesprek gaan om te kijken hoe we het sectorplan in de regio kunnen borgen.

Door Johan Kruithof, wethouder gemeente Apeldoorn
Locatie: Kasteel Engelenburg, Eerbeekseweg 6, Brummen

2. VNO NCW zet vol in op ondersteuning van circulaire oplossingen

VNO NCW wil dat de Nederlandse economie op wereldniveau bovenaan staat, met duurzaamheid als trademark. In de regio VNO NCW midden wordt vol ingezet op de ondersteuning van ondernemers in circulaire economie. Dit biedt zicht op een goede toekomst en positief rendement op alle fronten. Tijdens deze ontbijtsessie hoor je alles over de aansluiting bij de programma’s NL Next Level, Circles en het grondstoffenakkoord. Pak je kansen!

Door Ron van Gent, directeur VNO NCW Midden
Locatie: HNK, Boogschutterstraat 1, Apeldoorn

3. Gasfabriek Deventer. Business innovation center in Deventer

Ooit een oude gasfabriek in Deventer, nu een trefpunt voor innovatie, inspiratie en interactie. In de Gasfabriek Deventer startten acht ondernemers een campus waar studenten en startups aan de slag geholpen worden met innovatieve concepten.

Door Rob ten Berge, een van 8 ondernemers Gasfabriek
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6, Deventer

4. Cleantech Center Zutphen

Het Cleantech Center is hét duurzame innovatiecentrum van Oost-Nederland. Het delen van kennis staat centraal: studenten en ondernemers maken gebruik van elkaars know-how om antwoorden te zoeken op de uitdagingen van de toekomst. Een rondleiding door het duurzame pand in het oude Pakhuis in Zutphen.

Door Henk Janssen, directeur en inspirator Cleantech Center
Locatie: Cleantech Center, Lijmerij 23, Zutphen

5. Solarpark Doonweg Eerbeek

De wet schrijft voor dat je een voormalige stortplaats waterdicht moet afdichten. Maar wat als je dat met zonnefolie kunt doen, zodat je tegelijkertijd duurzame energie kunt opwekken? Op de voormalige stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek testen BrummenEnergie en Solar Green Point dat in een tweejarige proef uit. Als de proef slaagt wordt het grootste gedeelte van de stortplaats afgedicht met zonnefolie. De energie die daarmee wordt opgewekt, kan jaarlijks naar verwachting 1200 tot 1400 huishoudens van stroom voorzien.

Door Guus Koster, projectleider en bestuurslid BrummenEnergie.
Locatie: gemeentehuis Brummen, Engelenburgerlaan 31, Brummen

6. Papier, water en Eerbeek: de historie van papierdorp Eerbeek

De papierindustrie in Eerbeek: voorloper in schone technologie en circulair ondernemen. De eerste papiermolen ontstond 400 jaar geleden in Eerbeek. Dat was niet voor niets: deze plek op de Veluwe had erg zuiver water dat goed gebruikt kon worden. Er stonden een groot aantal watermolens, de Korenmolen bleef als enige over.

Door Johan van Zadelhoff van De Korenmolen
Locatie: De Korenmolen, Kanaalweg 3, Eerbeek

>> Ga naar het aanmeldformulier om je keuze door te geven.

 


 Lees meer over het programma en de vier thema's

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juni 2018


 cover juni2018 198