In dit thema bezoek je een bedrijf in Eerbeek en volg je een inspiratiesessie over 3D geprint gebouw in Teuge en Energietransitie Energieke Regio


EI Eerste 3D geprinte gebouw in TeugeHet eerste 3-D geprinte gebouw van Europa komt in Teuge

“Komende zomer staat het er”, vertelt ondernemer Arvid Prigge enthousiast. Het gebouw wordt geprint in een speciaal printbaar beton. Dit materiaal kan op termijn gebruikt worden om een nieuw gebouw te ‘herprinten’: driekwart van het materiaal is herbruikbaar. Als dat niet circulair is ... Ook andere bouwmaterialen zijn zo groen mogelijk, denk aan schelpen als spouwisolatie. “Zero footprint: daar gaan we voor”. 

Door Arvid Prigge van de Slaapfabriek Teuge


energieke regio mensen600x400Energietransitie Energieke Regio

Ontdek hoe je bij jouw bedrijfspand energiebesparing kunt realiseren en zelf energie kunt opwekken. Energieke Regio adviseert over energiebesparing, het zelf opwekken van duurzame energie met bijvoorbeeld zonnepanelen en het verbeteren van het binnencomfort. Maar ook over het voldoen aan de wettelijke eisen op dit gebied en de subsidies en fiscale aftrekmogelijkheden.

Door Krijn Ratsma van Energieke Regio

 

Rabobank – Duurzaam Wonen en Bouwen

De Rabobank ziet volop kansen voor transformatie in de vastgoedsector. Als grootste en meest lokale financier van bouw en vastgoed ondersteunt de Rabobank overal in Nederland transformatieprojecten, zowel op grote schaal als voor de particulier.

Door Rabobank Nederland

>> Geef via het aanmeldformulier je keuze door

 


Lees meer over de andere thema's