Initiatiefnemer | Michel Brands |
---|---|
Gestart op | 2020-04-06 |
Aanspreekpunt Cleantech Regio | |
![]() Menno van LuijnThemalijnmanager Energietransitie 06 13 55 69 26 | |
Type | Onderneming |
Koffiedik als grondstof om lekkere producten mee te maken: dat lukt Brans Oesterzwamkwekerij goed. Wekelijks wordt circa 200 kg opgehaald en verwerkt - er wordt nu ervaring opgedaan met pasteurisatie met waterstof - waarna er oesterzwammen op groeien. Is er meer residu dan nodig, want wordt dit vewerkt tot bodemverbeteraar.
De zwammen worden verkocht, onder meer aan restaurants. En er worden kroketten en bitterballen van gemaakt. Extra leuk: hierin wordt het lokale biertje van het Deventer bierbedrijf DAVO vewerkt.
Juist door lokaal te werken, bespaar je op kostbare logistiek en tussenhandel. Brans Oesterzwamkwekerij werkt nauw samen met de Techniekfabriek van Circulus-Berkel. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden betrokken bij de onderneming en doen in een beschermde omgeving werkervaring en zelfvertrouwen op.