• Samen naar een
    schone toekomst

Lunchen met nieuwe energie

Van 10 maart 2021 12:00 tot 10 maart 2021 13:00
Bij Online

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema's en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

De energietransitie is een complexe opgave, waarbij voor het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord, innovatieve energieontwikkelingen onmisbaar zijn.

Op 10 maart gaan we lunchen met Dirk Jan Masselink, mede-oprichter van de innovatieve energiebedrijven REPOWERED & ServiceHouse.

De omschakeling naar een hernieuwbaar en decentraal energiesysteem is in volle gang. Daarbij wordt op verschillende fronten gewerkt aan de invulling van de lokale opwekambities. Echter hoe zorgen we er ook voor dat ook in de toekomst de opwek van energie aansluit bij de vraag? En hoe voorkomen we dat de energienetten niet overbelast raken?

De verdere integratie van niet stuurbare energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, zorgt in een toenemende mate voor behoefte aan flexibiliteitsoplossingen. De markt voor flexibiliteit wordt traditioneel ingevuld door fossiele energiecentrales, maar wie gaat in de toekomst de benodigde flexibiliteit bieden.

Dirk Jan laat zien welke rol flexibiliteit heeft in het energiesysteem, hoe we zorgen dat het elektriciteitsnet in balans wordt gehouden, en hoe je hier als bedrijf zelf een rol in kunt spelen.

Programma

12.00: Welkom door Mira Hamraoui, coördinator Startteam
12.05: Nieuws vanuit het Startteam
12.10: Dirk Jan Masselink,  'Elektriciteitsnet in balans'
12.35: Vragen en discussie
13.00: Einde