• Samen naar een
    schone toekomst

Online sessie ‘checklist voor en financiering van warmtenetten'

Van 21 januari 2021 15:00 tot 21 januari 2021 16:30
Bij Online

Welke stappen zijn nodig om te komen tot een haalbare businesscase voor een warmtenetproject. Hoe financier je dit? Deze vragen en meer staan donderdag 21 januari (15:00 tot 16:30 uur) centraal tijdens een interactieve online sessie, georganiseerd door de Cleantech Regio. 


Deelname aan deze sessie staat open voor professionals vanuit gemeenten, provincies, energiecoöperaties, warmtebedrijven en kennis-en onderwijsinstellingen, die betrokken zijn bij (ontwikkeling van) warmtenet en warmtenetprojecten.

Video- minimasterclass en interactieve sessie

Deelnemers ontvangen voorafgaand aan en ter voorbereiding op de interactieve sessie twee video-minimasterclasses van experts. Tijdens de interactieve sessie is er ruimte voor vragen aan de twee sprekers en het onderling uitwisselen van kennis. Tevens wordt kennismateriaal ter beschikking gesteld.

  • Tim Mooiman, adviseur warmte transitie bij het Expertise Centrum Warmte (ECW), presenteert een checklist ‘van idee naar warmtenetproject’ en de template ‘Business case warmtenetten’.
  • Arie Willem Rozendaal, business associate bij Catena Investments, gaat in op: 
    • Welke financieringsbehoeften zijn er in de verkennende en haalbaarheidsfase?
    • Hoe kom je tot een financierbare ('bankable') business case en hoe pak je de financiering aan?

Kennisnetwerk Warmtenetten

De sessie ‘Checklist voor en financiering van warmtenetten’ is de tweede uit een reeks van kennissessies rondom warmtenetten, die de Cleantech Regio organiseert. In 2021 volgen sessies rondom onderwerpen als wet- en regelgeving, de energiemix, het betrekken van bewoners en de warmtebronnen strategie.

Aanmelden

Wil jij ook stappen zetten met warmtenetprojecten in de Cleantech Regio? Aanmelden voor deze sessie kan door een mail te sturen naar info@cleantechregio.nl, uiterlijk 15 januari,  o.v.v. aanmelding sessie warmtenet 21 januari, je organisatie en je functie. Vragen? Neem contact op met Marcel van der Maal via marcelvandermaal@cleantechregio.nl of 06 33620863.