• Samen naar een
    schone toekomst

4PM-lezing: Drie jaar op rij te droog! Wat gaan we eraan doen?

Van 24 november 2020 16:00 tot 24 november 2020 17:30
Bij Online

De droogte van de afgelopen drie jaar laat zien dat Nederland naast teveel water ook een ernstig tekort aan water kan hebben. De huidige inrichting, het beheer en de benutting van ons zoetwatersysteem is niet geschikt om de effecten van droogte te beperken. Ad-hoc maatregelen bij een dreigende droogte hebben nauwelijks effect; structurele aanpassingen van het watersysteem en het watergebruik zijn daarom noodzakelijk.

In deze podcast gaat André Oldenkamp in gesprek met Maarten Veldhuis, adviseur robuust watersysteem van Waterschap Vallei en Veluwe, over het watersysteem, de effecten van recente droogte en hoe we naar de toekomst kunnen kijken. Perry de Louw, expert grondwatermanagement bij Deltares, vertelt over de kansrijkheid van verschillende type oplossingen. Hierbij komen ook grootschalige out-of-the-box ideeën als de Veluwe als Nationale Gieter aan bod: het opslaan van een deel van het rivierwater in de ondergrond van de Veluwe.

Meld u aan en u krijgt de link naar de podcast op dinsdag 24 november per mail toegestuurd.

Deze podcast wordt georganiseerd door het Cleantech Center in samenwerking met de Cleantech Regio en is de vijfde van een serie kwartaallezingen over actuele Cleantech onderwerpen.

Reserveer hier je plek.