vervoer-en-bereikbaarheid.jpg

Jan Terlouw Lezing

Van 12 december 2018 20:00 tot 12 december 2018 22:00
Bij Deventer Schouwburg

Op 15 december 2017 werd de eerste editie van de Deventer Jan Terlouw Lezing gehouden. Doel van de jaarlijkse lezing is om - in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw - een dialoog tussen generaties tot stand te brengen en de toehoorders aan te zetten om in actie te komen voor een duurzame wereld. Op deze manier worden maatschappelijk relevante thema’s als duurzaamheid, de staat van het land en het nemen van verantwoordelijkheid in een snel veranderende samenleving uitgediept, in historisch perspectief geplaatst en letterlijk op het podium geplaatst.

Deventer Jan Terlouw Lezing 2018 door Bas Heijne

Na de lezing droeg Jan Terlouw Bas Heijne voor als de hoofdspreker voor de 2e editie op woensdag 12 december 2018. Criterium voor de spreker is dat deze kan en wil spreken binnen de doelstelling van de lezing; de rol van de maatschappij en de politiek in een noodzakelijke duurzame wereld.

Bas Heijne (1960) is schrijver, essayist, en columnist voor NRC Handelsblad. In 2008 presenteerde hij VPRO's Zomergasten en in 2015 was hij anchorman in de filosofische televisieserie De volmaakte mens (Human).

Jan Terlouw over zijn keuze voor Bas Heijne: “In het algemeen lees ik de columns van Bas Heijne met grote instemming. Hij verwoordt een maatschappijvisie die voor een groot deel ook de mijne is. Daar voel ik me zo mee verwant dat ik hem graag uitnodig de Deventer Jan Terlouw Lezing 2018 uit te spreken.”

Meer informatie en tickets

Toekomst-Makers

Naast de jaarlijkse lezing zijn er ook wekelijkse lunchbijeenkomsten, waarin jonge denkers, doeners en makers reflecteren op het gedachtegoed van Jan Terlouw in innovatieve talks. Deze lunchbijeenkomsten duren een uur en zijn gratis door iedereen te bezoeken. 

Toekomst-Makers is voortgekomen uit de Stichting Deventer Jan Terlouwlezing, dit is een initiatief van: Deventer Schouwburg, Cleantech Regio, Gemeente Deventer, Tauw en de Tauw Foundation.

Podcast

Na elke lunchbijeenkomst wordt ook de Toekomst-Makers podcast opgenomen met de spreker van die week. Deze podcast komt ‘s middags online op Spotify, Stitcher, Soundcloud en iTunes en kan gratis beluisterd worden. De linkjes naar de verschillende kanalen staan op de website van Toekomst-Makers.
www.toekomst-makers.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio