vervoer-en-bereikbaarheid.jpg

Cleantech 4PM: De groene waterstofeconomie komt eraan!

Van 28 november 2018 16:00 tot 28 november 2018 17:30
Bij Broodfabriek, Zutphen

Ad van Wijk, professor Future Energy Systems van de TU Delft, spreekt op woensdag 28 november over de kansen van waterstof.

Duurzame elektriciteit uit wind en zon wordt wereldwijd zeer goedkoop. Omdat vraag en aanbod niet altijd in balans is, bestaat de mogelijkheid om duurzaam opgewekte elektriciteit om te zetten in waterstof. Waterstof kan makkelijk en goedkoop per schip of via een omgebouwde gastransport pijplijn getransporteerd worden naar waar we het nodig hebben. En doordat waterstof in grote hoeveelheden goedkoop kan worden opgeslagen, kunnen we het altijd op het juiste tijdstip bij onze energiegebruikers brengen.

Deze groene waterstof gaan we gebruiken in de industrie, de chemie, in auto’s, bussen, trucks, treinen en boten, om het elektriciteitssysteem te balanceren en om onze woningen te verwarmen. Kortom: de groene waterstofeconomie komt eraan!

Jurgen Wissink, directeur Dijkoraad, maakt de vertaalslag naar de praktijk in onze regio en Tieluk demonstreert hun mobiele waterstofinstallatie.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 28 november van 16:00 tot 17:30 uur in de Broodfabriek, Lijmerij 23, Zutphen. De toegang is gratis, aanmelden via www.cleantechcenter.nl/evenementen/4pm-waterstof/.

Programma

16:00 uur: De groene waterstofeconomie komt eraan! – Ad van Wijk, professor Future Energy Systems TU Delft

16:45 uur: Pauze

17:00 uur: Praktijkcasus gemeente Apeldoorn – Jurgen Wissink, directeur Dijkoraad

17:30 uur: Demonstratie mobiele waterstofinstallatie Tieluk en borrel

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Cleantech Regio.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio