wonen-en-leefomgeving.jpg

Inspiratiesessie Gelderland Arbeidswijs, sector Maakindustrie

Van 26 september 2018 15:00 tot 26 september 2018 17:30
Bij Aventus, Laan van Mensenrechten 500, Apeldoorn, Lokaal C107

Het thema van de prijsvraag voor dit jaar is: Technologische Revolutie! Nieuwe kansen voor leren en werken, heb jij een goed idee?

Kom zeker langs als je:
•vragen, problemen en uitdagingen wil delen over het thema
•mee wil discussiëren over het thema
•kennis en expertise wil vergaren rondom het thema
•samen naar oplossingen wil zoeken voor jouw vraagstukken
•samen wil werken met anderen om tot nieuwe ideeën te komen
•al een idee hebt en deze wilt delen en versterken met anderen

•het leuk en uitdagend vindt om aan deze wedstrijd mee te doen

We bieden een boeiend en interactief programma met interessante sprekers.

MAAKINDUSTRIE

De provincie heeft een krachtige maakindustrie met tal van ‘verborgen kampioenen’: regionaal gewortelde bedrijven die wereldberoemd zijn in hun marktniche, maar relatief onbekend bij het grote publiek. Voor Gelderland zijn dergelijke industriële bedrijven cruciaal. Ze zijn ingebed in hun omgeving en vormen een stabiele bron van werk, inkomen en innovatie. Sowieso levert de maakindustrie een belangrijke bijdrage aan de Gelderse economie: ze is goed voor 11% van de banen, levert veel indirecte werkgelegenheid op en vormt een visitekaartje in binnen- en buitenland. Bovendien is de sector dynamisch en veerkrachtig; na enkele jaren van stagnatie groeit de Gelderse industrie als nooit tevoren. Hoe ver zijn Gelderse maakbedrijven met technologische innovaties zoals Smart Industries, digitalisering, robotisering, drones, kunstmatige intelligentie en internet of things? Heb jij een idee hoe zij werken en leren beter kunnen organiseren?

Kom dan langs bij deze inspiratiesessie bij Alliander en denk mee met deze toonaangevende netbeheerder en grote Gelderse werkgever die zich dagelijks bezighoudt met technologische ontwikkelingen op het gebied van de maakindustrie. Stuur je aanmelding door een mail te sturen naar arbeidswijs@gelderland.nl met je naam en de titel van de inspiratiesessie.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio