In de Cleantech Regio groeit in Deventer het aantal ondernemers dat kiest voor duurzame logistiek via Fietskoerier Deventer, vertelt Jolien Posthumus.

Fietskoerier Deventer werkte met plezier mee met de vrachtfietsactie van Cleantech Regio. Ondernemers konden een elektrische vrachtfiets uitproberen en tot 1 juli subsidie aanvragen voor de aanschaf van een eigen vrachtfiets, of de overstap naar de fietskoerier. Fietskoerier Deventer hielp meerdere lokale ondernemers daarbij. Met succes.
“Meinders Tandtechniek stapte door deze actie over op duurzaam vervoer tussen verschillende tandartspraktijken”, vertelt Jolien Posthumus. “Wij fietsen nu dagelijks met zendingen voor dit bedrijf in Deventer en omgeving. Een schoolvoorbeeld: precies waar de actie voor bedoeld was!”

Binnenstad is het terrein van de fiets

Fietskoerier Deventer kreeg er vijf klanten bij dankzij de vrachtfietsactie en bemiddelde in de aanschaf van een elektrische vrachtfiets aan Broodbode Deventer. Het helpt allemaal om de missie van Fietskoerier Deventer te realiseren: duurzame, innovatieve en emissievrije stadslogistiek.
“Er rijden nog steeds vervuilende busjes in de binnenstad, maar wij vinden dit echt het terrein van de fiets.” Fietskoerier Deventer werkt mee aan de Green Deal Zes (staat voor Zero Emissie Stadslogistiek) waaronder ook gemeente Deventer de handtekening zette: de binnenstad in 2025 emissievrij bevoorraden.
Voor de buitengebieden werken we samen met duurzame partners. We sluiten ons dus helemaal aan bij de Cleantech Regio: samen naar een schone toekomst!”

Fietskoerier Deventer groeit

Fietskoerier Deventer startte in 2011 en heeft nu zo’n twintig fietskoeriers. “We verzorgen duurzame (stads)logistiek binnen en buiten Deventer voor meer dan honderd bedrijven, zorginstellingen, apotheken, basisscholen en webshops”, vertelt Jolien. Het bedrijf is aangesloten bij het landelijke netwerk Fietskoeriers.nl. Met elektrische auto’s worden pakketten aan de rand van dertig steden afgeleverd, om vervolgens per fiets bezorgd te worden.

Liefde voor de fiets

De fietskoeriers werken veelal als ZZP’ers voor het duurzame koeriersbedrijf. Van fotograaf tot theaterproducent en van saxofonist tot vormgever: “het is een leuke, diverse groep”, vat Jolien samen. “Wat ons bindt is de liefde voor de fiets.”

 


Bekijk vlogs van Broodbode Deventer en Fietskoerier Deventer over de fietsactie